top of page

Tvangsfjernelser

 

Tvangsfjernelse

Tvangsfjernelse er et andet ord for at man anbringer et barn udenfor hjemmet – enten på en institution eller i en plejefamilie.
 

Søg kvalificeret hjælp og støtte, så en tvangsfjernelse kun sker, hvor der ikke er tvivl om, at det er det bedste for barnet.

 

De store følelsesmæssige problemer, som en tvangsfjernelse indebærer, skaf dig overblik over din situation og dine rettigheder. Med den rigtige hjælp vil dine chancer for at undgå tvangsfjernelse, eller for at det tvangsfjernede barn kan komme hjem igen, blive meget større.

 

 

Råd inden tvangsfjernelse
Ofte sker der det, at kommunen overtaler forældrene til en såkaldt "frivillig anbringelse". Nogle forældre føler sig presset til dette.

 

Realiteten er, at det virker på samme måde, og det er ikke mere ubehageligt for barn eller forældre, hvis der er tale om en tvangsmæssig anbringelse i stedet for en frivillig anbringelse.

 

Hvis du skal til møde hos kommunen, fordi kommunen er bekymret for dit barns trivsel, sundhed og udvikling, er det godt at være forberedt. Her kan den rigtige hjælp betyde, at sagen ikke slet ikke udvikler sig til en tvangsfjernelse, og det vil derfor være godt at kontakte en advokat allerede forud for et sådant møde hos kommunen.

 

Du har ret til aktindsigt. 
Du skal bare bede sagsbehandleren i kommunen om aktindsigt. Får du ikke aktindsigt, skal du kræve det skriftligt. Medbring papirerne til møde hos advokaten.

KONTAKT

DYRBERG & PARTNERE

VORES ADRESSER

HJØRRING

Brinck Seidelins Gade 14
9800 Hjørring

Mandag – torsdag 09.00-16.00

Fredag 09.00-14.00

VRÅ

Østergade 16

9760 Vrå

Åbent efter aftale

HALS

Torvet 1

9370 Hals

Åbent efter aftale

Har du spørgsmål eller vil du gerne kontaktes, så brug nedenstående kontaktformular.

Beskeden er sendt, vi svarer tilbage hurtigst muligt.

bottom of page